ÁSZF

Gyakran ismételt kérdések

Információk a napvitoláról
Vitorla méretei és formája A napvitorla íves varrásuk. A megadott méretek a kifeszített vitorla sarokpontok közötti távolságot tükrözi. A napvitorlák középvonalában az ívek miatt a mért távolság oldalként 20 – 30 cm csökken.   
Mennyire szélálló a napvitorla? A napvitorla lyukacsos anyagszerkezetű, ezért jól ellenáll a rosszabb időjárási viszonyoknak is. Narancssárga viharjelzés esetén a napvitorlákat célszerű levenni a rendszer károsodásának elkerülése érdekében.
Mennyire hatékony az árnyékolás és az UV védelem A napvitorlák több mint 90%-ban védik az alattuk tartózkodókat a napsugarak UV sugarai ellen, ezért még érzékenyebb bőrűek is zavartalanul és biztonságban élvezhetik a nyarat.
Mennyi garancia van az UV szűrésére? Napvitorláinkra 5 év UV szűrési garanciát vállalunk. Magasabb minőségű Soliday, illetve Coolaroo napvitorlákra 10 év UV szűrési garanciát adunk.
Melyik fajtát válasszam? Vízzárót vagy vízáteresztőt? Az esetek túlnyomó részében a víz- és légátengedő vitorla jobban betölti árnyékoló szerepét és kevésbé érzékeny a hirtelen nyári záporok és viharok esetén, ezért mi ezt a típust ajánljuk, de igény esetén vízzáró vitorlával is tudunk segíteni elképzeléseinek megvalósításában.

 

Általános szerződési feltételek

Megrendelés és szállítási információk (Magyarországon belül)
 Megrendelés leadása × E – mailben
× Webshopunkban
× Megrendelő űrlapon
× sms-ben, vagy viberen! (0620 469 2414) ÚJ!

Kérjük, megrendelés leadása esetén mindig hivatkozzon az árlistában található termékkódra is!
Telefonon történt hívással nem fogadunk el megrendelést!
Szállítás utánvétes csomagként,
futárszolgálattal

Az árut a megrendelést követően, a telefonon és e-mailben egyeztetett napon szállítjuk ki. A kiszállítás a Trans – O – Flex futárszolgálattal (későbbiekben TOF) történik.

A megrendelést követően e-mailben értesítést (vevői megrendelőt) küldünk a szállított csomag sorszámáról, illetve a megrendelt csomag végösszegéről. A kiközölt csomagszám alapján a TOF futárszolgálat diszpécsere a 06-1-877-7463-os telefonszámon tájékoztatást tud nyújtani a kiszállítás pontos idejéről, vagy a TOF csomagkövetési honlapján a csomagszám alapján tudd érdeklődni.

Az átvétel minél egyszerűbb lebonyolítása érdekében a futárcég – a webshopban történt regisztrációnál, illetve az e-mailben megadott telefonszámra – értesítést küld sms-ben, vagy felhívja a kiszállítás idejéről, négy óra intervallum pontossággal. A kézbesített termékek ellenértékét a TOF futárszolgálat kézbesítő futárnak kell kézbesítéskor, készpénzben, vagy bankkártyával kifizetni az esetlegesen felmerülő szállítási díjjal együtt.

Átvételi lehetőségek

  • Lakcímen történő kézbesítés (TOF, Magyar Posta) [D2H]  
  • Trans –  O – Flex Depóban maradó csomag (18 magyarországi nagyvárosbankérjük a megfelelő depó sorszámát (szürke oszlop) írja a megrendelésébe!) [D2D]
  • TOF Shop (Átvevő pontok listája, kérjük a megfelelő bolt sorszámát (szürke oszlop) írja a megrendelésébe!) [D2S]
  • Magyar Posta
Szállítási költségek
Lakcímre történő kézbesítés (Trans – O – Flex)  D2H 2 500 Ft
Trans –  O – Flex Depóban maradó csomag D2D Érdeklődjön e-mailben vagy telefonon!
TOF Shop D2S 3 300 Ft 
Magyar Posta MPS 2 500 Ft
Szállítási határidő Az alábbiakban feltüntetett szállítási határidők kizárólag a munkanapokon, délután 15 óráig leadott megrendelésekre, valamint a raktáron levő termékek kiszállítására vonatkoznak.
Visszaigazolásul egy számlamásolatot fog kapni, melyben láthatja a fizetendő végösszeget és egy csomagszámot, melyen nyomon követheti a megrendelését.
Csomagot a Trans – O – Flex futárszolgálat kézbesíti a számlamásolat kibocsájtását követő második munkanapon.  
 Csomagolás Árak tartalmazzák a csomagolás költségét.
Cégünk által értékesített zártszelvényekre (4m hosszban) depó és depó [D2D] közötti szállítást tud vállani (Depók listáját a átvételi módok között találja meg!) 
Megrendelés lemondása A vevő jogosult a megrendelést követően, de még a kiszállítást megelőzően a vásárlástól elállni.
Ezt az igényét jelezheti ügyfélszolgálatunkon a 0620 343 7746 –os telefonszámon, vagy e-mailen. Ebben az esetben a vevőt semmilyen költségviselési kötelezettség nem terheli.

 

Megrendelés és szállítási információk (Külfüldön) [FELTÖLTÉS ALATT…]
 Megrendelés leadása × E – mailben
× Webshopunkban
× Megrendelő űrlapon
× sms-ben, vagy viberen! (0620 469 2414) ÚJ!

Kérjük, megrendelés leadása esetén mindig hivatkozzon az árlistában található termékkódra is!
Telefonon történt hívással nem fogadunk el megrendelést!

 

Fizetési módok
Fizetési lehetőségek
  • Utánvét
  • Bankkártyás fizetés futárnál (Kizárólag a TOF futárszolgálatnál!)
  • Előre utalás (teljes végösszeget)
Bankkártyás fizetés Amennyiben bankkártyával szeretne fizetni a futárszolgálatnál akkor az utánvét összegének 1% -nak megfelelő tranzakciós díjat számít fel cégünk.
Futárszolgálattal történő szállítás esetén A megrendelt termékek ellenértékét a futárszolgálat kézbesítő futárnak kell kézbesítéskor, készpénzben kifizetni az esetlegesen felmerülő szállítási díjjal együtt.
Amennyiben bankkártyával kíván fizetni, kérjük, előre jelezze ezt mind nekünk, mind a kézbesítő futárnak.
 Előreutalással A megrendelt termékek ellenértékét lehetőség van átutalással is kiegyenlíteni. Ez esetben kérjük, keresse fel munkatársainkat a telefonon, vagy írjon egy e-mailt a napvitorladiszkont@gmail.com címre. Kérésének megfelelően kiállítjuk az átutalásos számlát, melyet e-mailben juttatunk el Önhöz. A számla alapján megindítható az átutalás. Az összeg megérkezését követően a megrendelt cikkek átvehetőek házhozszállítás útján. 

 

Elállás, garancia
Adminisztrációs díj Megrendelt termék cseréje (pl.: rossz vagy elmért méret, rossz színválasztás, vagy anyag minőség kifogásolása) esetén plusz bruttó 4000 Ft díjat számítunk fel a csomag összköltségén felül.  
A Fogyasztót megillető elállási vagy felmondási jog gyakorlása
Erről a 45/2014 (II.26) számú kormányrendelet rendelkezik.
A megrendeléssel és visszaigazolással kapcsolatos szerződéskötés nem minősül írásban kötött szerződésnek, a megrendelés iktatásra kerül és további min 5 évig hozzáférhető lesz.
Amennyiben a 45/2014. (II. 26.) számú Kormányrendelet hatálya alá tartozó szerződéses vásárlástól a fogyasztót indokolás nélküli elállási jog illeti meg: A fogyasztó elállási vagy felmondási jogát,
1) termék adásvételére irányuló szerződés esetén
1/a) a terméknek, több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott terméknek,
1/b) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
2) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződés megkötésének napjától számított tizennégy napon belül gyakorolhatja.
3) Megrendelőnek nincsen elállási joga abban az esetben, ha a termék kifejezetten a vásárló egyedi kéréséinek megfelelően készült el. (pl.: egyedileg pontos méretre gyártott napvitorla)
Az 1. pontban foglaltak nem érintik a fogyasztó azon jogát, hogy elállási jogát a szerződés megkötésének napja, és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja.
A fogyasztót megillető elállási vagy felmondási jogát jelen felmondási nyilatkozattal útján gyakorolhatja. Az elállási jog gyakorlása határidőben érvényesíttetnek tekintendő, ha a fogyasztó elállási jogát tartalmazó nyilatkozatát az 1. és a 2. pontban meghatározott határidő előtt elküldi társaságunknak. A határidőben történő elállási jognyilatkozat megtételének és elküldésének bizonyítása a fogyasztót terheli. Honlapunkon keresztül elállást a kapcsolat létesítési űrlapon közölhető az elállási dobozka bejelölésével és az elállási nyilatkozat kitöltött változatának csatolásával.
A fogyasztó az elállási jognyilatkozata megtételét követően köteles a megrendelt terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállási jognyilatkozata közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve Cégünknek futárszolgálat segítségével átadni. Cégünk nem vállalja a termék visszafuvarozását. A visszajuttatás határidőben történik, ha a terméket a fogyasztó a határidő lejárta előtt elküldi Cégünknek. A fogyasztó viseli a termék közvetlen visszaküldésének, visszajuttatásának költségét (pl: szállítási, utazási költség). Cégünk nem vállalja ennek a költségnek viselését. A termék visszaküldése postai csomagként nem küldhető vissza. Cégünk a vételárat és a teljesítéssel felmerült költséget (továbbiakban vételár) a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően hiánytalanul visszautalja a vásárló részére 30 napon belül. Cégünknek mindaddig visszatartási joga van a vételár visszafizetését tekintve ameddig a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta. A fogyasztó a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel és a rendeltetésellenes használat során keletkezett kárért. Cégünk polgári eljárás útján érvényesíti kárának megtérítését.
A megrendelő elállási jogát a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet 29. § (1) bek. foglalt esetekben nem gyakorolhatja. Az elállási jog gyakorlása során a fogyasztó a jóhiszeműség és tisztesség követelményeinek és az elvárható magatartás elvének megfelelően köteles eljárni, jogát rendeltetésének megfelelően köteles gyakorolni. Az elállási jog gyakorlása nem vezethet a joggal való visszaéléshez.
A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletben meghatározott elállási jog csak a fogyasztókat illeti meg, cégeket nem. A Ptk. 8:1. § 3. pontja szerint  fogyasztó nem más, mint a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy. Azaz jogi személyeket, cégeket nem illet meg az elállási jog.
 Kötelező jótállás A kötelező jótállást Cégünk és a fogyasztók között a 151/2013. Kormányrendelet határozza meg. Ez tartalmazza a kötelező jótállás alá tartozó termékek körét és a jótállás kötelező határidejét, amely 1 év. Cégünk a jótállást abban az esetben tudja vállalni, ha a megrendelt termék szakszerűen, és a használati útmutatásnak megfelelően van használva.  Az útmutatót kérés esetén e-mailben elküldjük, vagy megtalálható az általunk kibocsájtott számlán. 
Mikor minősül a termék hibásnak? A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. 
 Szerződéskötés  Azzal, hogy belép a www.napvitorladiszkont.hu honlap rendszer valamelyik oldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója, előfizetője a rendszer egyik szolgáltatásának sem.

A www.napvitorladiszkont.hu oldalon található tartalom a Bőhm Ferenc EV  szellemi tulajdona.

A Bőhm Ferenc EV fenntart minden, a lap bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével kapcsolatos jogot. A laphoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik.

A honlap tulajdonosának előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése. A lap tartalmának egyes részeit – kizárólag saját felhasználás céljából – merevlemezére mentheti vagy kinyomtathatja, de ebben az esetben sem jogosult a lap így többszörözött részének további felhasználására, terjesztésére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, kereskedelmi forgalomba hozatalára.

Tilos továbbá a honlap tulajdonos előzetes írásbeli engedélye nélkül a lap tartalmát tükrözni, azaz technikai művelet segítségével nyilvánossághoz újraközvetíteni, még változatlan formában is.

A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. A honlap tulajdonosa követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

Webáruházunkban történő megrendelés és annak visszaigazolása magyar nyelven történik.
A szerződéskötés magyar nyelven történik.A megrendeléssel a fent említettek a szerződés tartalmának részévé válnak.

 

 Árak Az árak honlapunkon történő megjelenésüktől kezdve érvényesek kivéve, ha azok minden gondosság ellenére hibásan kerültek feltüntetésre, – különösen a nyilvánvaló elírások, az általános forgalmi értéktől jelentősen eltérő vagy rendszerhiba folytán megjelenő árak-illetőleg egyéb kedvezőtlen események hatása miatt fenntarthatatlan árváltozások esetén, akkor cégünk nem köteles a megrendelt terméket hibás áron szállítani, hanem a megrendelő tájékoztatása mellett felajánlja a helyes áron történő kiszállítást vagy ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor elállhat a szerződéstől.

Az ajánlattételtől, az előszerződéstől, a szerződéstől a teljesítésig bármelyik fél kötelezettségek nélkül elállhat.

 Műbizonylatok  Az általunk forgalmazott termékek műbizonylatai itt tölthetőek le [Feltöltés alatt…]

 

Üzemeltetetési információk
Üzemetető
Cégnév: Bőhm Ferenc EV (okleveles üzemmérnök)
Székhely: 9023 – Győr, Tihanyi Árpád út 69
Adószám: 62329718 – 2 – 28
Elérhetőségek: 0620 343 7746, 0620 469 2414 | napvitorladiszkont@gmail.com
Nyilvántartásba vette a Gy-M-S megyei Bíróság mint Cégbíróság a 00109-570 nyilvántartási számon.
Tárhely szolgálatató
Domain szolgáltató 
Tárhely szolgáltatás
Cégnév: DiMa.hu Kft
Székhely: 4026 Debrecen, Honvéd u. 1/A. 1/1.
Elérhetőségek: 06-20-577-4182 | info@dima.hu
Domain szolgáltatás
Cégnév: DOTROLL KFT
Székhely: 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5.
Elérhetőségek: 06 1 432 3232 | support@dotroll.com

 

Trans – O – Flex depói, és átvételi pontjai
Kék – TOF Depó
Sárga – TOF Shop
Csomag ikon – TOF Központ